Mikrolån

LångivareHögsta LånebeloppÅterbetalningstidBetygLäs recension
25000 kr24 månaderLäs
Everyday+ Krediter15000 kr12 månaderLäs
Vivus SMSlån6000 kr30 dagarLäs
12000 kr30 - 90 dagarLäs
15000 kr30 dagarLäs

Mikrolån, små enkla lån som du tar för att snabbt täcka upp för ett tillfälligt dropp i din ekonomi. Ja, så brukar det heta. Nu för tiden kan man låta upp till 20000 kronor med den typen av lån som kallas för mikrolån och att låna epngar på det här sättet (via Internet) har verkligen blivit en stor grej.

Hur kommer mikrolån att se ut i framtiden?

Precis som med flesta produkter utvecklas mikrolån över tid, de föjer helt enkelt med sin tid. Från början var mikrolån samma sak som smslån de är helt enkelt synonymer. Egentligen är det bättre att kalla lånerformen för Internetlån eller snabblån väldigt få kunder tar lån via sms, det normala är ju att man ansöker om ett lån på långivarens webb, sen kan iofs bekräftelsen på lånet komma via ett sms, men ansökan sker på Internernet.

Vad kostar ett mikrolån?

Exempel på Mikrolån
kr
4000
Betala på

1
Månad

Att betala tillbaka lånet.

Fast ränta
Effektiv ränta på 1410,33%

Mikrolån Från FerratumLångivarna börjar allt mer gå mot att erbjuda kreditkonton istället för lån i vanlig bemärkelse. De är bekvämare för låntagarna och det är ett modernt sätt att hantera krediter. När du tar en kredit på det här sättet så kan du betala tillbaka den summa du har använt på ditt kreditkonto över en längre period. Så istället för att betala tillbaka hela beloppet på en gång som man gör med den gamla typen av mikrolån så avbetalar du lånet på t.ex. 12 månader. Då blir det inte lika kännbart att låna 5000 kronor.

Kommer det att bli olagligt att erbjuda mikrolån?

Det surras en hel del i media om att staten vill reglera marknaden på snabblån, det är tveksamt om man kommer att kriminalisera
företeelsen. Men man kommer att på olika sätt reglera den för att få större kontroll på den. Det är tortts allt så att måna människor som inte borde ta ett lån tar snabblån och det hamnar då ofta i en ond spiral där de tar lån från flera kreditgivare för att betala av lån hos andra och sen snurrar det bara på.