Home > Ferratum

Ferratum

Snabblån Från Ferratum

Fördelar

Få pengarna redan samma dag
Räntefritt de första 30 dagarna
Låna utan UC
Låna med betalningsanmärkningar

Nackdelar

Mindre lån måste betalas tillbaka inom kortare tid
Du får inte vara under 21 för att låna
Ingen kundsupport dygnet runt
Inga utbetalningar på helger

En stadig ekonomi är inte alltid det lättaste att hålla. Ibland uppstår det händelser i livet som du inte kan planera för som till exempel arbetslöshet, sjukhusvistelser eller helt enkelt en missbedömning i budgeten. När tiderna är svåra och du inte får in tillräckligt med pengar kan du bli tvungen att ansöka om lån. Ett av de ledande företagen inom lånegivarmarknaden är Ferratum. Det som gör Ferratum unika är att du kan långa pengar hos företaget även om du inte har en inkomst eller om du till och med har betalningsanmärkningar. Du kan även snabbt och överskådligt räkna ut vilka låneavgifter du kommer att få baserat på hur mycket pengar du vill låna. På hemsidan hittar du en enkel låneberäknare som räknar ut det åt dig. En nyhet hos Ferratum är deras nya produkt "Flex Kredit". Flex Kredit innebär att du har ett eget kreditkonto hos Ferratums bank och när du väl behöver låna pengar, använder du kreditkontot för att föra över pengar. Den stora fördelen med Flex Kredit är att du betalar en mycket lägre ränta än tidigare. Du kan dessutom dela upp lånet i mindre delar och betala av under en längre tid.

Vad krävs för att få lån

Om du nu behöver låna pengar, hur ska du egentligen göra rent praktiskt? Att ta ett lån hos Ferratum är inte särskilt svårt men du behöver uppfylla vissa krav. För det första måste du vara minst 21 år gammal. Du behöver dessutom ha en e-postadress och ett mobilabonnemang. Om du skulle vilja låna pengar trots betalningsanmärkningar måste dina anmärkningar vara mer än sex månader gamla och du får inte ha fler betalningsanmärkningar än sex stycken. Skulle du redan ha tagit ett lån hos Ferratum som du inte betalat tillbaka, måste du göra det innan du får ett nytt lån. Uppfyller du dessa krav kommer du inte ha några problem med att låna pengar. För att ansöka om ett lån behöver du bara legitimera dig med ditt BankID eller via din internetbank för att bekräfta lånet. När du gjort din ansökan gör Ferratum en kreditupplysning genom Creditsafe och sedan får du veta om du beviljas lånet eller inte. Det innebär att du inte behöver få en kreditupplysning från UC, Upplysningscentralen. Fördelen med detta är att det är mer sannolikt att ditt lån godkänns, speciellt om du har lånat pengar tidigare.

Ditt låneavtal

Låneavtalet får du direkt på e-posten och själva fakturan kommer hem till din brevlåda. Beroende på hur mycket pengar du behöver låna, erbjuder Ferratum flera olika lånealternativ. Generellt sett har lån på mindre belopp kortare återbetalningstid och större lån erbjuds både längre återbetalningstid och en flexiblare återbetalningsplan. För vissa större lån får du dessutom 30 räntefria dagar, vilket innebär att du i praktiken kan låna kostnadsfritt. Detta gäller till exempel för Flex Kredit lånet, och är ett smart sätt att ge dig själv längre tid att betala tillbaka ditt lån utan extra kostnad. Du kan läsa mer om de olika lånen och snabbt och enkelt göra en låneansökan på Ferratums egna hemsida.